• This field is for validation purposes and should be left unchanged.
recepce-3594
20 A

Recepce Riverview

Architektura:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
Skanska
Foto:
Tomas Souček

×
Ostromečská-9569
19 A

Ostromečská, Praha 3

Architektura:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
soukromá osoba
Foto:
Tomáš Souček

×
DSCF8262
18 A

„Za pravdu“ sluneční graffiti na Betlémské kapli

Architektura, design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
Spolek pro připomínku odkazu Mistra Jana Husa
Foto:
Ateliér SAD

×
Untitled_HDR10
17 A

Studio Hana Zárubová

Architektura,design:
Henry Boraros
www.boraros.com
Investor:
N.o Hana Zárubova
www.hanazarubova.cz
Foto:

×
DSCF7915 (1)
16 A

„Wahrheit“ instalace k výročí Mistra Jana Husa v Kostnici

Architektura, design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
Spolek pro připomínku odkazu Mistra Jana Husa
Foto:
Ateliér SAD

×
2015_foto_TOAST_IMG_1381 (1)
15 A

Expozice Fatra v čase, Napajedla

Architektura, design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Koncepce expozice a texty:
Tereza Bruthansová
Grafický design:
Zuzana Lednická/ Studio Najbrt
Investor:
Fatra Napajedla a.s.
www.fatra.cz
muzeum Napajedla
www.muzeum.napajedla.cz
Foto:
Libor Stavjaník

×
10750057_10152649361433171_7923752171542663866_o
14 A

Bistrofilm

Architektura,design:
Henry Boraros
www.boraros.com
Investor:
Bistrofilm
www.bistrofilms.com
Foto:

×
SvobodaWilliams-0795
13 A

Kanceláře Svoboda & Williams

Architektura, design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz 
Investor:
Svoboda & Williams s.r.o.
www.svoboda-williams.com
Foto:
Tomáš Souček

×
Vyber 90
12 A

BAMBOO-bezhotovostní pobočka ČSOB

Architektura, design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
ČSOB a.s.
www.csob.cz
Foto:
Tomáš Souček

 

×
Vchod_07
11 A

Střešovice schodistě

Architektura,design:
atelier SAD
www.ateliersad.cz
Dagmar Tragonová
www.dagmaratragorova.tumblr.com
Investor:
soukromá osoba
Foto:
Dagmar Tragonová

×
hydropol-1937
10 A

Rekonstrukce Hydropol Všehrdova

 

Architektura: 
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Spolupráce při realizaci:
StavmanPraha
Investor:
Všehrdova 2 s.r.o.
Foto:
Tomáš Souček

×
02_STRESOVICE_MY76_f_Kristina_Hrabetova
09 A

Střešovice

rekostrukce bytové jednotky

Architektura:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Krb:
originál Hořánek
www.horanek.cz
Investor:
soukromá osoba
Foto:
Kristina Hrabětova

Klient nás požádal o vyřešení interiéru bytu v činžovní vile. Řešení mělo podmínku, že veškeré úpravy mají proběhnou během letních školních prázdnin. V době kdy klient nebude užívat bytovou jednotku. Koncepce úprav je založena autorském designu a kvalitním řemeslném zpracováním.

×
portX_lukas_zentel_09
08 A

Port X

Architektura:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Spolupráce při realizaci:
Derek s.r.o.
Ateliér SAD
Investor:
Port X s.r.o.
www.portx.cz

Konstrukce a technologie:
jednotlivé segmenty jsou vyrobeny z kompozitového sendviče, který tvoří několik vrstev laminátu a tepelné izolace. V řezu mají segmenty tvar písmene „C“. Ve stropě jsou umístěny plastové střešní světlíky, které prosvětlují místnosti a zajišťují jejich větrání. Vnitřní prostor je rozdělen SDK příčkami. V objektu jsou veškeré technolgie domu řízené inteligentním systémem. Teplou vodu zajišťuje elektrický ohřívač, vytápění a chlazení zajišťuje tepelné čerpadlo typu vzduch-vzduch. Jižní fasáda je stíněna venkovními screenovými roletami. PORT X je velmi nenáročný na spotřebu energií, projekt počítá s možnostmi plné nezávislosti na inženýrských sítích (nádrže na vodu a splašky, nízkonapěťový rozvod elektřiny, solární nebo větrný zdroj el. energie a pod.). 1 modul: 3,3m (š) x 7,4m (h)

×
02_DAN_PATERKO_SERIKOVA_f_Kristina_Hrabetova
07 A

Šeříková

Architektura, design:
ing.arch.Daniel Paterko
www.danielpaterko.cz
Investor:
soukromá osoba
Foto:
Kristina Hrabětová

×
2B6A1027vyrez
06 A

Stánek pro firmu Remak

Architektura: 
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
Remak a.s.
Realizace:
MY76 ve spolupráci s firmou PAPST s.r.o. www.papst.cz
Foto:

Ústředním prvkem výstavního stánku REMAK jsou nafukovací prvky – bílá “levitující” krychle s potištěnými logy firmy REMAK doplněná nafukovacími zídkami, které vymezují business zónu. Nafukovací krychle visí na závěsných osvětlovacích nosnících. Na nich jsou dále umístěny bannery firmy REMAK a osvětlení stánku. Jednotlivé prvky a pult jsou mimo to nasvětleny LED páskami.

Prostor stánku je vymezen šedým kobercem s nízkým vlasem, v business zóně je pro posílení pocitu pohodlí nahrazen bílým kobercem s vysokým vlasem.

Jednotlivé komponenty stánku jsou navrženy tak, aby bylo možné jejich použití při různých velikostních a rozměrových variantách výstavního prostoru.  U menších variant stánku je možné zredukovat jednu zónu v prospěch druhé podle požadavků na charakter výstavy. 

 

×
SAD-9494
05 A

RD Řevnice

Architektura:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Spolupráce při realizaci:
StavmanPraha
Investor:
soukromá osoba
Foto:
Tomáš Souček

Přízemní jednopodlažní objekt obdélníkového půdorysu má střechou ve tvaru přímkové plochy. Křivka střechy je tvarována užitností vnitřních prostor. V návrhu jsme kladli důraz na prostorové tvarování a funkční dělení vnitřních prostor. Vytvořili jsme tak jasnou vnitřní hierarchii, která usnadňuje užívání objektu. Společné obytné prostory mají díky vyšší světlé výšce reprezentativní charakter. V dětských pokojích se světlá výška naopak zmenšuje, prostor je tak intimnější. Světlá výška ve všech místností roste směrem do zahrady. Místnosti se otevírají směrem ke slunci a zeleni. Trychtýřový tvar jižní fasády se snaží všechny tyto atributy zahrady maximálně vstřebávat. Fasáda objektu je z modřínových prken a vodovzdorné překližky. Povrch sendvičových stěn tohoto vstupu je z titano-zinkové plechové krytiny. Vstupní halu objektu tvoří oddělená hmota trojbokého hranolu. Objekt je provozně rozdělen na vstupní a obytnou část. První část je umístěna na severní fasádě. Jedná se o místnosti přiléhající k severní fasádě – zádveří, hala, WC, komora, sušárna a technická místnost. Tyto místnosti tvoří zároveň hlukovou bariéru, která částečně odstiňuje i hluk z přilehlé ulice a železnice a zvyšuje tak komfort bydlení. Druhá část domu, hlavní obytná místnost s kuchyní, je umístěna v jihozápadní části objektu. Na jižní straně domu jsou umístěny další dvě ložnice a hlavní koupelna s WC. Ze všech obytných místností, i koupelny, lze vstoupit na venkovní terasu. Propojení zahrady a domu je pak leitmotivem celého domu.

×
svangen1
04 A

Gravendal

Svangen

Architektura:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
Soukromá osoba

Rekonstrukce domu na opuštěném Švédskem venkově

×
JIDELNA_06_f_Kristina_Hrabetova
03 A

Gymnazium I

jídelna

Architektura,design:
Ateliér SAD                                                   www.ateliersad.cz                                                Investor:                                                                     Duhovka Group, a.s.
www.duhovkagroup.cz
Foto:
Kristina Hrabětova

Na základě úspěšné předcházející spolupráce nás investor požádal o návrh a realizaci multifunkčního prostoru pro osmileté gymnázium na Praze 4. Hlavní funkcí nově řešeného prostoru mělo být  stravování. Ve zbývajícím čase pro zájmovou činnost. Prostor jídelny je provozně oddělený od celé školy. Žáci do něj vstupují z exteriéru, proto tu jsou kladeny vysoké nároky na údržbu a životnost podlahy. Zvolili jsme samonivelační betonovou podlahu, kterou jsme přebrušovali a penetrovali tak dlouho, až jsme dosáhli žádaného vzhledu. Ve výdejně jídla jsme použili velkoformátové umakarty, které jsme nalepili na stěnu. Výhodou je bezespárovost a snadná udržba. Vitráž do nadsvětlíku vstupních dveří s logem provozovatele, byla zpracována tradičním způsobem, francouzským umělcem žijícím v Praze.  Kruhový otvor v nosné stěně je zpracován technikou marockého štuku. Škola prostor využíva pro stravovaní, zájmovou činnost, oslavy a presentace.

Veškeré stavební úpravy byly realizovány v během tří měsíců. Stavba byla klientovi předána kompletně zařízena s vybavením pro gastro provoz, atypickým nábytkem.

×
GYMPL_04_f_Kristina_Hrabetova
02 A

Gymnazium II

výukové prostory

Architektura,design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz                                                    Investor:
Duhovka Group, a.s.
www.duhovkagroup.cz
Foto:
Kristina Hrabětova

Realizace výukových prostor pro gymnazium inspirované pedagogikou Marie Montessori. Našim cílem bylo prostorově podpořit vzdělávací systém, který podporuje a respektuje jak individuální rozvoj dítěte, tak i spolupráci dětí ve skupině. Náš návrh klade velký důraz na ergonometrii dítěte, velikost pracovního místa, dostatečné osvětlení, výrobky z kvalitních materiálů s dlouhodobou životnosti. Největší radost jsme měli, když studenti chtěli po rodičích, aby jim doma zrekonstruovali pokojíčky. Prý to doma chtějí mít hezké jako ve škole.

Veškeré stavební úpravy byly realizovány během školních prázdnin v průběhu dvou měsíců. Stavba byla klientovi předána kompletně zařízena včetně atypického nábytku.

×
SKOLA_06_f_Kristina_Hrabetova
01 A

Základní škola

kmenové třídy

Architektura,design:
Ateliér SAD
www.ateliersad.cz
Investor:
Duhovka Group, a.s.
www.duhovkagroup.cz
Foto:
Kristina Hrabětova

Návrh a realizace výukových prostor pro základní školu inspirované pedagogikou Marie Montessori. Ve společném teamu s investorem a pedagogy jsme vytvořili manuál jasných koncepčních zásad aplikovatelných na rekonstrukci celého objektu školy. Kmenové třídy jsou prostorově náročné. Pedagogové rozvíjejí u žáků individuální schopnosti, ale kladou i důraz na skupinovou spolupráci. Prostorovou pestrostí respektujeme individualní vyspělost žáků a jejich schopnost realizovat se v otevřeném prostoru nebo v jasně vymezených intimnějších částech třídy.

Stavební práce jsme rozdělili do čtyř etap, tak aby nenarušily výuku v průběhu školního roku. Realizace probíhala v průběhu školních prázdnin a každá ukončená etapa byla spojená s otevřením nového ročníku. Stavba byla klientovi předána kompletně zařízena včetně atypického nábytku.

×